NA IMENIK

Slovenska filharmonija

V središču Ljubljane, je že desetletja doma glasba. Slovenska filharmonija radovedno opazuje Kongresni trg, Univerzo v Ljubljani, park Zvezda in Uršulinsko cerkev ali pa se spogleduje z reko Ljubljanico in zasanjano zre v ljubljanski grad.

MMC RTV SLO: Oratorij Elija, eno Mendelssohnovih največjih del, v Slovenski filharmoniji  

17. 06. 2022 / Slovenska filharmonija

Zbor in orkester Slovenske filharmonije bosta nocoj izvedla eno največjih del svetovne glasbene zakladnice

Delo: Spopad s sedanjostjo z močjo glasbe

18. 05. 2022 / Slovenska filharmonija

»Tokratno sezono,« je včeraj v dvorani Marjana Kozine Slovenske filharmonije povedal direktor in umetniški vodja Orkestra Slovenske filharmonije Matej Šarc, »smo po turbulentnih časih lahko načrtovali z večjo gotovostjo, da jo bomo, tako kot smo zadnjo, tudi v celoti izpeljali.«…

NA IMENIK

Klub Channel Zero

Klub Channel Zero vodi nevladna organizacija KUD Channel Zero, ki je aktivna na področju neodvisne kulture od leta 1993. Danes klub predstavlja pomemben koncertni oder za alternativno glasbo.

NA IMENIK

Menza Pri Koritu

MenzaPriKoritu je neformalna skupina entuziastov, ki svoj čas in energijo vlagajo v to, da bi te/se zabavali, ti/si razširjali obzorja, organizirali čim več ne-mainstream dogodkov, predstavili kvalitetne vsebine in s svojim programom podprli neuveljavljeno, ne formalno in nasploh drugačno sceno.

MenzaPri koritu deluje v okviru AKC Metelkova Mesto.

NA IMENIK

Gala Hala

Dvorana Gala hala ima kapaciteto max. 350 obiskovalcev in skozi leto gosti okoli 130 prireditev. V glavnem koncerte bolj ali manj znanih glasbenih skupin, videoprojekcije, gostovanja DJ-jev in različne tematske večere. Koncerti so žanrsko različno obarvani. Redni cikli ali festivali so: Dub Club, Rapetek, Zeleno Sonce, Pozor! Nov bend na vidiku!, Poslušalnica 69, Domorodni četrtki, Waveriders, Umešana jajca, Versus in drugi…, v prostorih kluba pa svojo produkcijo izvaja tudi ekipa Dirty Skunks, pa druga godba, festival MENT in drugi.

NA IMENIK

Cvetličarna

Cvetličarna deluje v Ljubljani od leta 2003. Svojo zvesto ljubiteljsko publiko je skozi leta gradila predvsem s konstantno kakovostjo programa in posluhom za želje in potrebe obiskovalcev, zaradi česar so se preko edinstvenih glasbenih izkušenj stkale pristne vezi med ustvarjalci, organizatorji in obiskovalci. Cvetličarna je že zelo kmalu postala prepoznavno prizorišče Jugovzhodne Evrope tako med obiskovalci, ki so že davno presegli meje slovenske prestolnice, kot med glasbeniki, ki se vedno znova radi vračajo in mnogi trdijo, da jim je nudila najboljše koncertne in klubske izkušnje.

Mladina: Dobrodelni koncert za žrtve vojne v Ukrajini

11. 05. 2022 / Cvetličarna

V četrtek, 12. maja, v ljubljanski Cvetličarni