NA IMENIK

Viba Film

Filmski studio VIBA FILM Ljubljana je nacionalna tehnična baza, namenjena predvsem projektom nacionalnega filmskega programa. Z raznovrstno ponudbo ateljejev, produkcijskih prostorov, snemalne, svetlobne, tonske in scenske tehnike ter strokovnim tehničnim osebjem pa je zanimiv tudi za vse druge avdiovizualne projekte producentov iz Slovenije in tujine.

NA IMENIK

Slovenska kinoteka

Slovenska kinoteka ni le kinodvorana, v kateri se srečujemo s filmsko zgodovino in kjer še vedno lahko slišite brnenje filmskega traku. Ni le prostor, ki nas v temi nagovori z neko drugo resničnostjo in nas v pramenu samo nam namenjene svetlobe posrka v svet, ki vzdrami naša čustva.

Mladina: Film tedna: Teden italijanskega filma

06. 06. 2022 / Slovenska kinoteka

Od 8. do 12. junija v Slovenski kinoteki

MMC RTV SLO: Festival neodvisnega filma nagradil film, “za katerega se zdi, da ga je režiralo življenje samo”

01. 06. 2022 / Slovenska kinoteka

Pretekli konec tedna je Slovenska kinoteka po dveletni epidemični prekinitvi gostila Festival neodvisnega filma. Veliko nagrado festivala je režija namenila dokumentarcu Komaj čakam, da prideš režiserja Tomaža Groma.

Delo: Ivo Ban nagrajen za življenjsko delo

19. 05. 2022 / Slovenska kinoteka

Doslej je odigral več kot petdeset filmskih vlog, skupaj s televizijskimi pa jih je več kot osemdeset.

NA IMENIK

Javni zavod Kinodvor

Kinodvor je od ustanovitve oktobra 2008 osrednji mestni kino s kakovostno in raznoliko filmsko ponudbo in programom za otroke in mlade. Kinodvor je tudi festivalsko središče in živahno družabno srečevališče, ki namenja velik poudarek izkušnji obiska kina, podprti s posebnimi dogodki, ter povezovalec različnih akterjev na področju kinematografije in avdiovizualne oziroma filmske umetnosti.

Dnevnik: Zgodba o tovarištvu in samozaupanju

17. 06. 2022 / Javni zavod Kinodvor

Filmi zaradi koronskega kinografskega mrka še vedno prihajajo na spored z zamudo. Med njimi je tudi francoska komedija Triumf (Un triomphe, 2020) režiserja in igralca Emmanuela Courcola, ki je bila že leta 2020 premierno prikazana v uradnem programu festivala v…

Mladina: Film tedna: Triumf

30. 05. 2022 / Javni zavod Kinodvor

Film so posneli v zaporu Meaux v kraju Seine-et-Marne, obkroženi z 900 zaporniki z dolgimi zapornimi kaznimi.