NA IMENIK

Slovenski šolski muzej

Slovenski šolski muzej je eden izmed najstarejših muzejev na Slovenskem, ustanovljen 2. avgusta 1898 in eden izmed 13. nacionalnih muzejev, ki hranijo kulturne zaklade in oživlja preteklost, poleg Narodnega muzeja Slovenije, Narodne galerije, Prirodoslovnega muzeja Slovenije, Slovenskega etnografskega muzeja, MG+MSUM (Moderne galerije + Muzeja sodobne umetnosti Metelkova), Tehniškega muzeja Slovenije, Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Slovenske kinoteke, Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, in Muzeja krščanstva na Slovenskem.

NA IMENIK

Posavski muzej Brežice

V gradu, spomeniku nepremične dediščine, od leta 1949 deluje Posavski muzej Brežice, ki predstavlja dediščino Posavja od najstarejših dni do danes. Skoraj 70 let delovanja Posavskega muzeja Brežice je sestavni del osem desetletij posavskega muzealstva.

NA IMENIK

Pomorski muzej

Pomorski muzej Piran domuje v palači Gabrielli, zgrajeni sredi 19. stoletja tik ob piranskem pristanišču. Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko dediščino in na pomorstvo vezane gospodarske panoge obalnega območja in celotnega slovenskega prostora.

NA IMENIK

Muzej in galerije mesta Ljubljane

Muzej in galerije mesta Ljubljane so največji javni zavod, ki ga je Mestna občina Ljubljana ustanovila konec 2008 z združitvijo Mestnega muzeja Ljubljana in Mestne galerije Ljubljana. MGML prezentira bogato premično dediščino in skrbi za predstavitev sodobne domače in tuje likovne umetnosti. Živa in aktualna muzejsko-galerijska ponudba skrbi za neprestan stik z domačimi in tujimi obiskovalci, popularizira zbirke ter aktualizira sodoben pogled na bogato likovno ustvarjanje v našem mestu.